Välja pärlplatta

När man vill komma igång med pärlor och pärlplattor, finns en rad olika varianter att välja bland. De klassiska pärlplattorna och färguppsättningarna ger enormt stort utrymme för en fri konstnärlighet att växa fram. Samtidigt har det kommit en rad nya produkter som tar in pärlplattor på en ny arena av kreativitet. Här är fokus å ena sidan att förenkla för de små som just står i startgroparna för att komma igång med sina första alster, och å andra sidan en serie produkter för de som vill ta pärlplattor ett steg längre. Det har blivit en trend att som vuxen gå vidare med de pärlor man en gång satt med i barnrummet, för att nu bygga konstverk och analoga kopior av riktiga foton.

Den tidigare av dessa båda, det vill säga pärlplattor för barn, är ett sortiment som erbjuder en enklare väg in i pärlornas värld. Här finns pärlplattor med tydliga former och konturer som man enkelt kan fylla med pärlor. Den pedagogiska aspekten handlar här till stor del om att man behöver fylla varje tomrum för att resultatet skall hålla ihop. Dessutom naturligtvis en skola i färger och motorik.

Fotopärlor

Detta är någonting som kommit under senare år och som riktar sig till de äldre som vill återgå till pärlplattor. Denna produktserie är till för att underlätta arbetet med att göra direkta kopior av fotografier eller målningar. Genom att använda sig av en transparent pärlplatta och en förlaga på papper, kan man ha sin mall under pärlplattan för att på så vis kunna avgöra vilka nyanser som krävs för att det skall bli så nära förlagan man kan. I dessa syften finns naturligtvis också möjligheten att köpa pärlor i specifika nyanser. Det är inte alltid man kommer tillräckligt långt med de grundpaket som ofta följer med pärlplattor för barn. Här krävs en större palett nyanser inte minst för hudfärger.

För den som önskar ge pärlplattor ett försök, går det att hitta allt som krävs via Skapamer vilka gått in för att förse hela Sverige med rätt pysselutrustning. Förutom att tillhandahålla pärlor och pärlplattor finns konstnärsutrustning och färger. Kort sagt allt för att vara kreativ.