Så lyckas ni med er vård- och omsorgsbemanning

Vård- och omsorgsbemanning kan ibland vara krångligare och mer komplicerat än vad man på förhand trott. Oavsett om ni avser att anställa permanent personal på egen hand eller hyra in konsulter via ett bemanningsföretag är det viktigt att börja i rätt ände. Det första intrycket är väldigt viktigt när ni har kandidater som ni intervjuar för tjänsten. Därför bör ni göra allt som står i er makt för att presentera er för dessa på bästa möjliga sätt. Läs vidare för att få reda på hur ni kan göra detta!

Ett gott första intryck är viktigt för en lyckad vård- omsorgsbemanning

När det kommer till vård- och omsorgsbemanning är det som sagt viktigt med ett gott första intryck. Därför är det viktigt att ni presenterar såväl er organisation som era lokaler och den kultur som råder på arbetsplatsen på bästa sätt. Det är även en fördel om ni är väldigt tydliga med vilka förväntningar ni har på den kandidat som intervjuas för tjänsten.

För att lyckas riktigt bra med er rekrytering och bemanning bör ni därför veta hur ni ska sälja in er till kandidater. Vad särskiljer er från andra liknande arbetsplatser? Vad brukar era medarbetare säga är det bästa med just er arbetsplats?

Ta reda på svaren på dessa frågor och presentera dem sedan på er webbplats samt i era kanaler på sociala medier. På så vis kan ni skapa ett bättre digitalt ansikte utåt för er organisation och arbetsplats.

Identifiera era styrkor och var inte rädda för att sälja in dessa

När ni intervjuar kandidater kan ni med fördel nämna de fördelar med er arbetsplats och organisation som ni har identifierat. Några exempel på sådana är att:

  • Ni har en positiv tidigare erfarenhet av vård- och omsorgsbemanning i form av att ta in konsulter via bemanningsföretag.
  • Era lokaler är fina, fräscha och energieffektiva.
  • Ni har etablerade rutiner för att välkomna nya medarbetare ombord på skutan.

Dessutom bör ni även fundera på vad en konsult eller medarbetare är på jakt efter och varför denne överväger att välja just er. Vill han eller hon bilda familj och är på jakt efter bra skolor och lekplatser? Spenderar personen ifråga mycket av sin fritid utomhus och vill ha nära till naturen? Ta reda på detta så kan ni enklare sälja in er utifrån era styrkor.