Förmånliga Mobilabonnemang för studenter

Ett flertal mobiloperatörer erbjuder rabatt på mobilabonnemang för studenter. Genom att teckna ett abonnemangstjänst under studietiden kan man enkelt sänka månadskostnaden. Genom att jämföra olika operatörer kan man upptäcka vilken leverantör som kan erbjuda bäst tjänst och därför se till att utnyttja ett bra avtal under studieperioden. Många operatörer som Comviq, Hallon, Vimla! och Halebop erbjuder rabatt på surf, möjlighet att spara surf och även rabatt på mobiltelefoner.

Vilket abonnemang som passar studenter

De flesta studenter undrar över är hur mycket surf man behöver per månad. Det beror mycket på hur mycket data som används, om surfen endast används för att kolla mail och till exempel banktjänster kan 5 GB räcka väl. Medan en person som surfar mycket, ofta lyssnar på musik, använder sociala medier och streamingtjänster regelbundet kan en surfmängd på 10 GB till 15 GB vara nödvändigt. Genom att teckna ett studentavtal får man inte bara förmånliga priser på abonnemanget men även bättre priser på mobiler tillsammans med studentabonnemanget. Priset gäller dessutom under hela studieperioden.

Det som krävs för att teckna ett studentabonnemang kan se olika ut hos olika operatörer. Många mobiloperatörer vill ha bekräftat från CSN tillsammans med studiemedel försäkran eller aktiv student status. Det kan även räcka med ett aktivt mecenatkort eller studentkort. Det finns många fördelar att teckna ett nytt avtal som student. Vid kampanjer kan nya kunder erhålla en bra rabatt medan studenter ofta får ett ännu bättre erbjudande, med runt 50 – 70 % rabatt. Ett studentabonnemang är i regel runt 50-70 kr billigare än ett vanligt avtal. Vanligtvis brukar priset stiga ju högre surfmängd som tecknas.

Bra att tänka på när man tecknar ett studentabonnemang

  • Det är ofta fördelaktigt att köpa en mobil tillsammans med ett abonnemang då mobiltelefonen också rabatteras.
  • Studentabonnemanget är laddat på det specifika simkortet och kan flyttas till en ny mobil utan problem.
  • Ta hänsyn till hur mycket surfmängd som behövs, om operatören har bra täckning och vad månadskostnaden blir. Vissa studentabonnemang har dessutom nedsatta priser de första månaderna av abonnemangstiden.
  • Man kan alltid teckna ett studentavtal så länge det finns bevis av studier och med många operatörer kan man fortsätta utnyttja studentavtal även efter studietiden är över.