Sminkspegeln – din bästa vän

Det finns många olika typer av sminkspeglar med belysning eller utan, men har du möjlighet bör du alltid välja en sminkspegel med ljus. Helst ska det vara lampor runt hela ramen så att man får ett riktigt bra ljus i ansiktet när du ska sminka dig. Då har du en perfekt spegel för dagligt smink och hudvård. Med en riktigt bra sminkspegel kommer du att kunna lysa upp ditt hem och du kommer att kunna känna dig som en filmstjärna varje dag utan att behöva oroa dig hur du ser ut när du går utanför dörren.

Vikten av bra belysning

Det går inte att nog understryka hur viktigt det är med en bra belysning när man lägger make up. Trots det är det ganska många kvinnor som inte har en bra belysning när de ska sminka sig. Det räcker inte med många lampor i badrummet eftersom de inte kommer att ge det rätta ljuset. Köper du en sminkspegel med belysning så kommer du inte att vilja vara utan den. Tycker du att det verkar dyrt att köpa en riktig spegel så finns det också speciella företag som hyr ut sminkspeglar med belysning.

Hur fungerar belysningen på sminkspeglar?

När du ska köpa en sminkspegel med belysning så välj alltid en spegel med flera lampor, om det bara är till exempel fyra lampor så kommer du inte att få ett optimalt ljus och du riskerar också att få skuggor i ansiktet när du ska sminka dig. Lamporna får inte vara för starka, dels blir det då väldigt varmt att använda sminkspegeln och dels riskerar du att bränna dig. Självklart får det vara för svag belysning heller, då kommer du inte att se tillräckligt bra.

Smarta sminkspeglar med belysning

Om du har en lite större budget så kan du köpa en smart sminkspegel. Då får du ett tekniskt konstverk i form av en sminkspegel med belysning, touch display och inbyggd mikrofon. HB-belysning och LED-ljus ingår också och även en dimningsfunktion i fem olika steg så att du alltid kan välja hur starkt ljus du behöver. Det finns också en förstoringsspegel för att kunna se på mycket nära håll vilket kan vara bra när man ska färga ögonbrynen till exempel. Belysningen har uppladdningsbara batterier och hela spegeln är enkel att bära med sig trots att den är ganska stor. På spegeln sitter ett mobiltelefonfäste där du kan sätta fast din telefon för att kunna ta selifebilder och använda olika sminkapplikationer.