Heminredning på nätet

Heminredning på nätet

Jotex är Nordens ledande heminredningsbutik på nätet och tillhör koncernen Ellos Group. Jotex vision är att att kunderna ska kunna få uttrycka sin personliga stil genom inredningen i hemmet. Därför har de ett väldigt stort utbud och sortiment med många unika produkter som du bara hittar hos Jotex. Sortimentet uppdateras kontinuerligt och följer noga de senaste trenderna. Oavsett om man är ny eller rutinerad inom dekoration och hemtextil så ska det alltid vara enkelt att använda hemsidan och att hitta det man söker. Hos Jotex hittar du alltid det bredaste sortimentet till de lägsta priserna.

Historien bakom Jotex 

Det många inte känner till är att Jotex grundades redan år 1963. Företagsverksamheten är koncentrerad till Borås men de distribuerar sina produkter över hela Norden. Jotex skapades av Sven-Åke Johansson i Gnosjö. Hans mamma hade svårt att hitta lämpliga gardiner att sätta upp till jul så Sven-Åke fick idéen att starta ett företag som skulle sälja gardiner. Själva namnet ”Jotex” är en sammanblandning av de två första bokstäverna i hans efternamn, ”Jo” och ”Tex” från textil. I början fanns bara en katalog som kunderna kunde beställa gardiner från. Katalogen blev populär eftersom det fanns tydliga mönsterbilder och mycket olika tyger att välja ifrån.

Unikt sortiment 

Redan när Jotex bildades på 60-talet så var sortimentet alltid unikt. Den traditionen håller företaget hårt på. De cirka 20 personer som idag arbetar för Jotex jobbar hårt för att erbjuda kunderna innovativa och originella produkter inom hemtextil. Syftet är att de ska sälja produkter och design som inget annat företag säljer. Man försöker alltid inspirera kunden med idéer om hur man kan göra om sitt hem med enkla medel. Därför finns det alltid en mängd inredningstips för att kunderna ska kunna forma sina bostäder precis om de vill.

En enkel hemsida 

Jobtex websida är mycket enkelt att använda. Den ska vara inspirerande och erbjuda heminredning för framförallt kvinnor i olika åldersgrupper. Man kan söka på en rad olika produkter genom en sökmaskin som är mycket användarvänlig. Jotex gör ständigt undersökningar för att se vad kunderna tycker om websidan och vad de kan förbättra. När det gäller det tekniska underhållet och själva driften av webbplatsen så samarbetar Jotex med externa företag för att kunna få tillgång till den senaste teknikutvecklingen. Navigeringen görs om med jämna mellanrum i förhoppning att göra sidan ännu mer attraktiv för användarna. Det ska alltid vara enkelt att hitta det man söker hos Jotex.