Gårdsromantisk stil ger bostaden karaktär

Gårdsromantisk stil ger bostaden karaktär

Genom att avlägsna färgen från en vägg kan ditt hem få ett rejält uppsving. Dold bakom ett lager av färg kan nämligen en vägg av tegel eller annat rustikt material vila. När du blottar denna ger du genast rummet karaktär och naturlig textur. Att blotta tegel är dock bara att skrapa på ytan när det gäller den gårdsromantiska stilen. Att ge bostaden utseendet av ett rustikt lanthus är nämligen väldigt inne för tillfället. Du omfamnar din bostads råa charm genom att lämna tak och väggar som de är, och får genast en väldigt hemtrevlig och rustik känsla i din bostad.

Varför har den gårdsromantiska stilen, som tidigare inte fanns på världskartan, plötsligt blivit den kanske enskilt hetaste inredningsstilen? En teori är att orsaken till detta är att ju mer självupptagna vi blir, och ju mer digitaliserade vår vardag blir, desto mer omger vi oss själva med naturliga material. Vi vill ha saker med en trevligare känsla än de kalla bildskärmar vi hela tiden bläddrar med fingrarna på.

Fördelar med en gårdsromantisk stil

En gårdsromantisk stil för faktiskt med sig vissa fördelar utöver att det är en populär inredningsstil. Den ofärdiga känslan man som inredare vill åt innebär nämligen att man kan skära ner på såväl renoveringskostnader som den tid man lägger ner på renovering och inredning av bostaden. Flisad färg, blottat tegel och gammalt gips i olika grad av förfall är numera helt okej, så länge de ger platsen en känsla av äkthet. För att balansera detta kan det vara en bra idé att använda sig av moderna, sofistikerade möbler som förhindrar att hela bostaden ser förfallen ut och dekorera med söta tygkorgar och flaskpåsar för att bygga vidare på den gårdsromantiska.

När det gäller trasig tapet bör du fundera på att ändå avlägsna den, så länge den inte har ett historiskt värde. Detta då den annars kan vara alltför distraherande och göra att du behöver förklara för alla gäster hur du har tänkt där. Om du till exempel är fotograf kan du annars ha kvar den, eftersom en trasig tapet kan utgöra en bra bakgrund för diverse fotografier. Om ditt hem inte har karaktär finns det tapeter du kan köpa som kan skapa samma gårdsromantiska stil.