Tre tips för att skapa en mer aktiv vardag

Känner du att du inte får i dig tillräckligt med motion? Detta är ett vanligt problem och för de flesta handlar det om att det saknas tid och energi. Mellan jobbet, barnen och hemmet så finns det alldeles för lite tid för träningen. Det finns dock möjlighet att ändra på detta, bland annat genom att köpa en Thule cykelsits.

Cykla barnen till förskolan

Om du har möjlighet att cykla till arbetsplatsen och om det inte ligger alltför långt från förskola, köp en Thule cykelsits och börja ta cykeln! Du kommer att behöva vakna och komma iväg lite tidigare men i gengäld får du betydligt mer motion i din vardag än tidigare. Bli inte förvånad om du har lite träningsvärk de första dagarna. Detta går fort över och snart kommer du att längta till den lugna stunden mellan jobbet, förskolan och hemmet.

Ta de extra möjligheterna

Det är inte alla som kan cykla till förskolan och arbetsplatsen, oavsett om du har köpt en Thule cykelsits eller ej. Det kan bero på att det ligger för opraktiskt, för långt bort eller någon annan anledning. Att cykla är inte det enda du kan göra för att få en mer aktiv vardag. Även om du tar bilen till jobbet så finns det möjlighet att vara mer aktiv. Ett enkelt tips är att parkera längre bort. På så sätt får du dig en promenad både när du ska till jobbet och när du är på tillbaks till bilen.

Städa och träna samtidigt

För de flesta är städningen ett nödvändigt ont. Det är trist att städa, även om man älskar resultatet av städningen, det vill säga det städade hemmet. Det finns dock många saker du kan göra för att både få en roligare städning och även lite mer vardagsmotion. Sätt på hög träningslistan och städa samtidigt som du tränar! Gör några knäböj samtidigt som du drar omkring dammsugaren. Lyft den tunga stolen några extra gånger, som om den vore en hantel.

Därför är det bra att träna

Oavsett om du köper en Thule cykelsits för att börja cykla barnet till förskolan eller om du följer ett annat tips så är det bra att veta varför du bör göra det. Motion handlar trots allt inte bara om att gå ned i vikt eller få en ”snyggare kropp”. På samma sätt som du får energi av att äta mat så kan du få energi genom träningen. Du kommer själv att märka det när du börjar bli mer aktiv i din vardag, helt plötsligt orkar du med lite mer än tidigare. Gör det för din egen skull, du kommer att tacka dig själv längre fram.